Nisan Ayında Neler Yaptık?
Projemizde nisan ayının teması korkuydu. Biz de ilk önce öğrencilerimizin korkuyu yakından tanıyacakları bir ders planladık. Bu dersten önce öğrencilerimizden Mentimeter aracında oluşturduğumuz bir soruyu cevaplamalarını istedik. Öğrencilerimiz bu soruyu cevaplayarak yeni bir web2.0 aracını da görmüş oldular. Yaptığımız derste korkunun da doğal bir duygu olduğunu, hatta bazı durumlarda gerekli olduğunu anlattık. Mentimeter aracında tüm öğrencilerimizin verdiği cevapları gösterdik ve birlikte değerlendirme yaptık. Öğrencilerimiz başka arkadaşlarının da korkular yaşayabildiğini, hatta bazı korkuların ortak ya da benzer olduğunu gördüler. İstedik ki öğrencilerimiz, herkesin korkular yaşayabildiğini, ama önemli olanın korkularımızın kontrol edilebileceğini bilsinler. Öğrencilerimize geçmişte korktukları ama sonra baş edebildikleri korkularını ve bunu nasıl başardıklarını sorduk. Ardından bir yıl sonraki kendilerine mektup yazmalarını istedik. Böylece geçmişte bazı korkularıyla nasıl başa çıkabildiklerini hatırlasınlar ve gelecekte de bugünkü korkularıyla başa çıkmış olabileceklerini düşünsünler.
Ayrıca öğrencilerimizden korkularını yönetmelerine yardımcı olacak bir bileklik yapmalarını istedik. Kendilerine bir video göndererek bileklik yapılışını gösterdik. Bu bilekliklere baktıkça korkularla baş etme yöntemlerini hatırlamalarını, bilekliklerin onlara destek verecek bir ürün olmasını amaçladık. Öğrencilerimiz bu etkinliği o kadar sevdiler ki bir tane bileklikle yetinmeyerek birkaç tane daha yaptılar ve bu bileklikleri sevdiklerine hediye edeceklerini söylediler. Böylece hem kendilerine hem sevdiklerine projemizden de bir anı kalmış oldu.
Projemizin son etkinliği de origami ile masalları birleştiren yazar Sema Yaylı'nın projemize konuk olmasıydı. Önce konuğumuz tarafından, korkularıyla başa çıkmayı başaran kralın masalını dinledi öğrencilerimiz, daha sonra da hep birlikte origami yaptılar. Hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından keyifle geçen bu etkinlik ile nisan ayını da tamamlamış olduk.
Tıpkı öfkede söylediğimiz gibi, çocukların başa çıkma becerilerini öğrenmeleri ne kadar önemliyse, etraflarındaki büyüklerin de çocuklarına nasıl model oldukları ve onlara nasıl destek oldukları bir o kadar önemli. Olumlu bir iletişim ortamı olan ailelerde duygular rahatça ifade edilebilir ve korku duygusu da sağlıklı bir şekilde yönetilebilir.
30.04.2021
ADIM ADIM GÜÇLENİYORUM
Proje Ekibi
Dolu dolu geçirdiğimiz bir ay daha bitti. Başta öğrencilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler...
YanıtlaSilBu zor günlerde çocukların yoluna ışık tuttuğunuz için size ve katkı sağlayan bütün eğitimci ve çalışma arkadaşlarınız olan ekibe tekrar tekrar teşekkürler...
YanıtlaSil