Kayıtlar

Mayıs, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

FİNAL KİTABIMIZ (STORY JUMPER)

Resim
 Ayşın SATICI/Ergenekon İlkokulu😀😀Projemizi artık sonuna geldik. Öğrencilerimiz bu projeye katılma şansı olmayan arkadaşlarına projemizden öğrendiklerini  hazırladıkları   e kitap ( Story Jumper)ile aktadılar. Bu kitaba çılgın sınıf olarak katkılarımız....

Mayıs Ayında Neler Yaptık?

  Projemizde mayıs ayının teması üzüntüydü. Biz de ilk önce öğrencilerimizin üzüntü duygusunu yakından tanıyacakları bir ders planladık. Bu dersten önce öğrencilerimizden nelere üzüldüklerini hafta boyunca    kağıtlara yazarak bir kavanoza atmalarını istedik. Derste Minik Sincap hikayesini okuduk, oradaki kahramanın üzülünce verdiği tepkilerin neler olduğuna baktık. Sonra öğrencilerimizden, yazıp kavanozlarına attıkları yazıları dinledik,  üzüldüklerinde verdikleri tepkilerin neler olduğunu konuştuk, birlikte değerlendirdik.    Üzüntü duygusunun da doğal bir duygu olduğunu söyledik. Üzüldüğümüzde bizi rahatlatacak şeylerin neler olabileceğini konuştuk; resim yapmak, müzik dinlemek, oyun oynamak gibi...Üzüntülerimizi bizi seven, anlayan kişilerle konuşmanın, paylaşmanın bize iyi geleceğini konuştuk. Yaşanan duyguların şiddeti çok yoğun olduğunda olanlarla başa çıkılamayacakmış gibi gelebileceğini, ama ilk andaki yoğunluğun azalacağını hatırlayıp kendimize bi...

Karışık Okul Takımları Çalışmamızın Ürünleri

Resim
     Adım Adım Güçleniyorum projemizde, Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon konusunu karışık okul takımlarıyla gerçekleştirdik. 5 farklı takımla çalıştığımız etkinlikte, konuyla ilgili bilgi paylaşımlarının ardından 5 farklı ürün  ortaya çıkardık. Ayşın Satıcı öğretmenimiz ile 1.Takımdaki öğrencilerimiz Canva aracında işbirlikçi olarak kitap ayracı tasarladılar. Hatice Kurttekin öğretmenimiz ile 2.Takımdaki öğrencilerimiz birlikte sloganlar oluşturdular. Merve Koçer öğretmenimiz ile 3.Takımdaki öğrencilerimiz konuyla ilgili Kahoot oyunu için sorular oluşturdular. Hale Şahin öğretmenimiz ile 4.Takımdaki öğrencilerimiz Canva aracında işbirlikçi olarak bilgilendirme broşürü tasarladılar. Tuğba Çetin Çiftçi öğretmenimiz ile 5.Takımdaki öğrencilerimiz Canva aracında işbirlikçi olarak afiş tasarladılar.

Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon

Resim
 Ayşın Satıcı/ Ergenekon İlkokulu😀😀Medya Okuryazarlığı  ve Dezenformasyon konusunda öğrencilerimizde farkındalık oluşturmaya çalıştık. https://adimadimgucleniyorum.blogspot.com/2021/05/medya-okuryazarlg-ve-dezenformasyon_30.html
Resim
Merve KOÇER/İzmit BİLSEM Karma Okul Takımları çalışmasında 3.Takım olarak Medya okuryazarlığı ve dezenformasyona dair bilgilendik ve sonrasında bu edindiğimiz bilgilerden tüm takımlarla yarışma yapmak için Kahoot üzerinden sorular hazırladık. Sonra takımlar bir araya geldi ve keyifle yarışmalar yaptık. İçimizde en hızlı ve doğru yanıtlayan arkadaşlarımız birinci sıralarda yerini aldı :)  
Resim
Merve KOÇER/İzmit BİLSEM Doğa sınıfı öğrencileri üzüntü duygusunu ve ifade etmenin önemini öğrendikten sonra karşımızdaki kişileri istemeden üzdüğümüzde onlara yapabileceğimiz bir gönül alma hediyesi tasarladık. Ya da bu anı çerçevelerini eğer sevdiğimiz birisi artık hayatta değilse ya da bizden uzaksa onun fotoğrafını içine koyabileceğimizi konuştuk. Bu yüzden yaptığımız anı çerçeveleri içine kimimiz okuldayken özleyeceğimiz kardeşimizin fotoğrafını koydu, kimi özürler diledi, kimisi de üzüntü duygusuyla baş etmeye yönelik telkin cümleleri yazdı.  Kısacası biz bu çerçeveleri yapmayı çok sevdik hem yaparken eğlendik hem de küçük parmak kaslarımızı da çalıştırdık. Hala yapmamış, denememiş olanlara tavsiye ediyoruz:)  

Yoga Bile Yapmışız

Resim
 Tuğba Çetin Çiftci /Kozlu Gücek İlkokulu  Burası bir köy okulu ve proje ile yogo ile tanıştık çok keyif aldık çok ta güldük. Ama öfkemizi kontrol etmeyi öğrendik. Artık bu sınıfta bağırmak yok, şiddet yok, öfke yok. 

Korku destek bileklikleri

Resim
 Tuğba Çetin Çiftci/Kozlu Güücek İlkokulu  Geriye bakıyorum da ne çok güzel etkinlikte yer aldık bu proje ile. Duygularımızı tanıdık olumsuz duygularla baş etmeyi öğrendik. Korku bilekliklerini korktuğumuzda güç almak yöntemlerimizi hatırlamak için hazırladık.

Origamili masal etkinliğimiz

Resim
 Tuğba Çetin Çiftci/Kozlu Gücek İlkokulu  Ben bir birleştirilmiş sınıf köy öğretmeniyim bu okuluma geleli 1,5 yıl oldu. Köy okulları olarak biz de varız diye çıktık e twining yoluna projelerde yer almaya başladık. Bu proje ile hem içinde bulunduğumuz dönemi daha rahat atlatıyoruz hem de farklı etkinliklerde yer almanın keyfini yaşıyoruz. Bizim için farklı bir deneyim daha yaşadık ve çok keyif aldık.

Karışık okul takımları grup çalışmamız ve afişimiz

Resim
 Tuğba Çetin Çiftci /Kozlu Gücek İlkokulu  Keyifli bir grup çalışması daha gerçekleştirdik hem farklı gruplardaki çocukları daha yakından tanıma şansımız oldu hem de medya okur yazarlığı üzerine sohbet ettik. Etkinlik sonun da konu ile ilgili kendi afişimizi hazırladık.

Üzüntü ile başacıkabilme destek materyalleri

Resim
  Tuğba Çetin Çiftci/Kozlu Gücek İlkokulu olarak üzüntü ile baş edebilme destek materyallerine bir tane daha ekledik.Yaparken çok eğlendik çok keyif aldık severek kullanıyoruz.

Üzüldüğümüzde Bize Yardımcı Olacak Destek Materyallerimiz de Hazırladık

Resim
 Ayşın Satıcı/Ergenekon İlkokulu😃😃 Çılgın Sınıf öğrencileri olarak Mayıs Ayında üzüntü temasına uygun olarak yaptığımız etkinlikler arasına bir yenisini daha ekledik. Öğrencilerimizin yaparken de çok keyif aldıklarını söyledikleri bu materyali severek  de kullanacaklarını belirttiler.  

Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon Konusunda Karma Okul Takımları Çalışmamız

Resim
Hale Şahin / Kozlu Kocatepe İlkokulu/ Yeşeren Tohumlar Öğrencilerimizle daha önce teknolojiyi bilinçli kullanma ve güvenli internet kullanımı konusunda etkinlikler yapmıştık.  Bugün de medya nedir, medya okuryazarlığı nedir, medya kullanıcılarının hakları nelerdir, dijital ayak izi nedir, dijital sorumluluklarımız nelerdir, dezenformasyon nedir gibi konu başlıklarını oluşturduğumuz karma takımlarımızla konuştuk. Ardından 4. takım olarak biz de bu konularla ilgili broşür hazırladık. Broşürümüzü, Canva aracında oluşturduğumuz link üzerinden işbirlikçi olarak hazırladık. Tüm öğrencilerimizin emeklerine sağlık.

Üzüntüyle Başa Çıkma Destek Materyali

Hale ŞAHİN/ Kozlu Kocatepe İlkokulu / Yeşeren Tohumlar Projemizde bu ayın teması üzüntü... Öğrencilerimizle yaptığımız derste üzüntü ile başa çıkarken bizi nelerin rahatlatabileceğini konuşmuştuk. Diğer temalarda yaptığımız gibi, yine baş etme becerilerimizi hatırlayacağımız, bize destek olacak somut bir ürünümüz olsun istedik. Anketlerde öğrencilerimizin daha çok el becerilerini kullanacakları çalışmaları seçmelerinden yola çıkarak, bu ayki çalışmamızı da bu doğrultuda belirledik.  Çalışmanın nasıl yapılacağını gösteren videoyu öğrencilerimize gönderdik. Bu çalışmanın ortasında kalacak bölüme üzüntülerimizle başa çıkarken hatırlayacağımız, bize iyi gelecek bir yazı ya da resim koyabileceğimizi söyledik. Öğrencilerimiz çizdiler, kestiler, yapıştırdılar, katladılar ve çok güzel çalışmalar yaptılar. Bazıları ailesinin ya da kendisinin resmini koydu içine, bazıları kendisini rahatlatacak yöntemleri ya da sözleri yazdı, bazıları projemizin adını yazdı, bazıları özlediği ve kendisini ra...
Resim
       Bugün 19 Mayıs, Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a ayak basarak, ülkenin ve ordunun durumu üzerine ilk gözlemlerini yaptığı ve bugünlerin temelinin atıldığı bir tarihtir. 19 Mayıs 1919 dan bu yana geçen 102.yıl .Bu yıl 19 Mayıs   Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak adına Adım Adım Güçleniyorum projemizde yer alan öğrencilerimizin seslerinden Atatürk'ün  Gençliğe Hitabesini  ve kendi emekleri ile hazırladıkları bayram resimlerini bir araya getirerek  bir video hazırladık. Emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.                 19 MAYIS KUTLAMA VİDEOMUZ

MAYIS AYI ÜZÜNTÜ TEMASI HUZUREVİ BAYRAM ETKİNLİĞİ

Resim
Hazırladığımız videoya bu linkten ulaşabilirsiniz https://youtu.be/CUl3dkx94rE
Resim
Üzüntü duygusunu tanıdık. Üzüntü ile baş etme yolları hakkında ve üzüntülerimizle ilgi konuştuk. Üzüntü kavanozlarımız ile  üzüntülerimizi paylaştık.  

SON AYIMIZDA "ÜZÜNTÜ" DUYGUSU ÜZERİNE ÇALIŞTIK

Resim
Ayşın SATICI/ Ergenekon İlkokulu💓 Bu ay son duygumuz olan üzüntü duygusu üzerine çalıştık. Üzüntünün nasıl bir duygu olduğunu ve nasıl baş edebileceğimizi öğrencilerimizle konuşarak bulduk... Önce küçük sincabın hikayesini okuyarak sincabın neden üzülmüş olabileceğini konuştuk.  Bir hafta öncesinde öğrencilerimize bir üzüntü kavanozu oluşturmalarını ve bu kavanoza onları üzen şeylerin neler olduğunu yazmalarını istemiştik. Sincaptan sonra sıra bize geldi. Gönüllü öğrencilerden üzüntü kavanozuna yazdıklarını paylaşmalarını istedik. Ve gördük ki  aslında hepimiz tıpkı öfke ve korku gibi üzüntü duygusunu yaşıyoruz ve bununla baş edebiliriz. Daha sonra baş etme yöntemleri üzerinde konuştuk. Öğrencilerin baş etme yöntemlerinin  neler olabileceği sorusuna verdiği  doğru cevaplar  projemizin ne kadar etkili olduğunu gösteriyordu. Bizler artık şunu biliyoruz ki olumsuz duyguları yaşadığımız  anlarda bu duyguyla baş edebiliriz dolayısıyla psikolojik sağlamlığımızı ...
Resim
 Merve KOÇER- İzmit BİLSEM Doğa sınıfı öğrencileri bu hafta üzüntü duygusunu daha yakından tanıdı ve bu konudaki farkındalıklarını geliştirdiler. Minik sincap hikayesinde kendilerinin nelere üzüleceğini üzüntü kavanozlarından çıkarıp hakkında konuştular. Kendilerini iyi hissettiren şeylerin neler olduğunu öğrendiler. Bundan sonra artık üzüntü duygusunu hissettiklerinde bu duyguyu yaşadıktan sonra üzüldükleri şeylere dair kendilerine iyi gelen kişilerle konuşabileceklerini, resim yapacaklarını, müzik dinleyeceklerini artık biliyorlar. Kendimize iyi gelen şeyler demişken başklarına da iyi gelen şeyleri düşünerek Bayram'da pandemi nedeniyle ziyaret edilemeyecek Huzurevlerindeki büyüklerine üzülmesinler diye videolar hazırladılar ve bu ay içeriisndeki üzüntü ile ilgili diğer çalışmaları da heyecanla bekliyorlar

9 MAYIS DÜNYA ETWİNNİNG GÜNÜ

Resim
  Dünyanın farklı yerlerinden ve farklı kültürlerden kullanıcıların bulunduğu etwinning portalının kutlama günü yani bugün 9 Mayıs Dünya Etwinning Günü. Biz de Adım Adım Güçleniyorum proje ekibi olarak ilk proje deneyimi olan minik twinnerlarımıza sorduk "Etwinning nedir?" diye bakalım onlar ne demişler...cevaplar videoda :))

ANNELER GÜNÜ

Resim
     Merve KOÇER/İzmit BİLSEM   Evet bugün Anneler Günü. Bizim için hayatımızda en değerlimiz, bizi her zaman koşulsuz en çok seven kişi kim diye sorsalar cevabı belli. "Anne". Belki ilk konuşmaya başladığımız zamanlarda söylediğimizde onun havalara uçtuğu sözcük. Her zaman yanımızda olan ve büyüdükçe de hayatımızdaki önemi ve anlamı büyüyen insan.      Bizler Adım Adım Güçleniyorum projesi olarak yola çıktığımızda amacımız öğrencilerimizin hayat yolunda karşılaştıkları güçlükler karşısında psikolojik sağlamlıklarını arttırmaktı. Ama hangi yöntem bir annenin "gel öpeyim de geçsin"inden daha güçlü kılar bir çocuğu bilemiyoruz :) Projemizin ilk ayında öfke ile başetme yöntemlerini anlattık ama belki de en hızlı başetme yolunun "ne demek sana kızdım, annelere kızılmaz!" cümlesi olduğunu unuttuk :) Korku duygusunu kontrol etme yöntemlerini anlatırken belki de annelerimizin "korkma annecim tamam geçti" cümlesinin de etkisini eklemeliydik :) Üzüntü duy...

Üzüntü Duygusu İle Başa Çıkabilme

Hale ŞAHİN / Kozlu Kocatepe İlkokulu / Yeşeren Tohumlar Psikolojik sağlamlık için, zor duygularla başa çıkabilmek ve hayata yeniden umutla bakabilmek önemli. Biz de psikolojik sağlamlığı geliştirmeyi amaçladığımız projemizde, karşımıza çıkan zorlayıcı olaylar karşısında sık yaşanan üç temel ve evrensel duyguyla ilgili çalışmalar planlamıştık.  Öfke ve korkudan sonra bugün de üzüntü duygusu ile ilgili konuştuk öğrencilerimizle. Ben de üzgündüm itiraf etmem gerekirse. Şubat ayından beri, çok az kısmını yüz yüze yapabildiğimiz projemizde sona doğru yaklaşmanın burukluğu var içimde. Neyse ki üzüntülerle baş edebilmeyi öğreniyoruz :)) Bugünkü ders öncesinde öğrencilerimizi neler üzüyor öğrenmek istedik. Bu sefer sorumuzu bir web2 aracında sormadık onlara, istedik ki üzüldükçe bir kağıda yazsınlar ve bir kavanoza atsınlar, bunları derste konuşalım. Hafta içinde öğrencilerimiz kavanozlarını hazırladılar.  Derse başladığımızda da önce geçtiğimiz aylardaki duyguları ve bu duygularla ...
Resim
 Merve KOÇER/İzmit BİLSEM Doğa sınıfı öğrencileri Origamili masal etkinliğine katıldılar. Korkularına böyle masalımsı yaklaşırken aynı zamanda kağıdın böyle ellerinde şekil alması ise yeni bir şey öğrenmenin sevincini yaşattı. Peki ya sizce de kare kağıttan kalp olur mu dersiniz? ;))
Resim
 Merve KOÇER/İzmit BİLSEM Doğa sınıfı öğrencileri severek yaptığı bileklikleri tüm proje öğrencileriyle beraber storyjumper da ebook haline getirdiler. Öncelikle zoomda storyjumper web aracını öğrenciler daha sonra tasarımlarını yaptılar. Bunu yaparken el becerileriyle yapmış oldukları ürünü teknolojiyle buluşturmanın keyfini yaşadılar.
 Merve KOÇER/İzmit BİLSEM Doğa sınıfı öğrencileriyle beraber bileklik yaptık. İçimizden kimimiz bu bileklikleri yeni öğreniyordu, kimimiz ise daha önce babaannesinden öğrenmiş zaten örüyordu. Kendimizi iyi hissettiğimiz bu bileklikleri daha fazla yapıp arkadaşımıza, kardeşimize, annemize, öğretmenimize hediye ettik, biz bu işi çok sevdik :)

Nisan Ayında Neler Yaptık?

       Projemizde nisan ayının teması korkuydu. Biz de ilk önce öğrencilerimizin korkuyu yakından tanıyacakları bir ders planladık. Bu dersten önce öğrencilerimizden Mentimeter aracında oluşturduğumuz bir soruyu cevaplamalarını istedik. Öğrencilerimiz bu soruyu cevaplayarak yeni bir web2.0 aracını da görmüş oldular. Yaptığımız derste korkunun da doğal bir duygu olduğunu, hatta bazı durumlarda gerekli olduğunu anlattık. Mentimeter aracında tüm öğrencilerimizin verdiği cevapları gösterdik ve birlikte değerlendirme yaptık. Öğrencilerimiz başka arkadaşlarının da korkular yaşayabildiğini, hatta bazı korkuların ortak ya da benzer olduğunu gördüler. İstedik ki öğrencilerimiz, herkesin korkular yaşayabildiğini, ama önemli olanın korkularımızın kontrol edilebileceğini bilsinler. Öğrencilerimize geçmişte korktukları ama sonra baş edebildikleri korkularını ve bunu nasıl başardıklarını sorduk. Ardından bir yıl sonraki kendilerine mektup yazmalarını istedik. Böylece geçmişte ba...